Blog > Komentarze do wpisu

Drobiowe zrazy z ogórkiem

Kolejna propozycja podania nieśmiertelnej w dukanie-piersi z kurczaka. Sycąca i pyszna! Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.


Składniki (na 4 zraziki):

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 plasterki wędliny drobiowej/z indyka
  • 1 średniej wielkości ogórek konserwowy
  • 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 grube plasterki chudego sera białego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • sól, pieprz, oregano

 


Pojedynczą pierś rozciąć na pół i cienko rozbić. Posolić i popierzyć. Każdą z piersi posmarować 1 łyżeczką przecieru pomidorowego, posypać oregano. Następnie położyć plasterek wędliny. Na środku piersi położyć 1/4 ogórka i pół plastra białego sera. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w otrębach i w jajku. Smażyć na dobrzej rozgrzanej patelni na małym ogniu (ja smażę z 3 stron :) czyli w widocznym na zdjęciu trójkąciku:)). Jeśli już będziemy smażyć ostatnią stronę-wylać resztki jajek na patelnię. Przykryć i smażyć 5 min. Następnie dolać 2-3 łyżki przegotowanej wody, przykryć i smażyć aż do wyparowania wody. W międzyczasie przewracać zrazy żeby się nie przypaliły.


Smacznego!

Print Friendly and PDF

ZAPRASZAM DO "KONCERTU ŻYCZEŃ"!

poniedziałek, 21 czerwca 2010, mrs.dukanowa

Komentarze
Gość: , afiw37.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/06/21 16:57:50
Czy smażysz a patelni teflonowej czy jakiejś innej bo nie moge sobie tego wyobrazić ?? w sensie wyobrazić smażenia bez tłuszczu :)
-
2010/06/21 17:38:11
afiw37 smaze na teflonie :) Gdzies slyszalam, ze istnieje rowniez spray do smazenia bez tluszczu ale nie pamietam jak sie nazywa. Jesli cieżko Ci sie smazy na teflonie przesmaruj go kropla oliwy i pozniej delikatnie podlewaj woda w niewielkich ilosciach :)
-
Gość: Aga, host-80-238-124-6.jmdi.pl
2010/06/21 20:03:13
Spray nazywa sie PAM. Do kupienia w sklepach z odżywkami dla pakerów/allegro:)
-
Gość: Daniel, chello089075170045.chello.pl
2010/06/21 20:15:52
A może lepiej zamiast piersi zastosować udziec indyczy??
-
2010/06/21 20:48:10
Daniel oczywiscie mozna indyka :) ja miałam pod ręką pierś z kurczaka :)

Aga dziękuje za nazwę :) chyba sie skuszę, żeby go kupić :)
-
Gość: Daniel, chello089075170045.chello.pl
2010/06/21 21:24:32
kup kup... dodaje fajnego aromatu... takiego... noo smazonego :)
-
Gość: ciriness, d40-168.icpnet.pl
2010/06/22 07:27:16
Odradzam ten PAM, spójrzcie na skład, lepiej użyć kropli oliwy i być zdrowym...

Zrazy wyglądają super :) Skuszę się :)
-
2010/06/22 09:04:06
Jestem u Ciebie codziennie, a dziś muszę napisać, ze twoje przepisy są boskie, jutro bede tworzyc te roladki - mniam !

I rowniez odradzam, to cos w spray'u ;)
-
Gość: marta.dwa, chello089073114218.chello.pl
2010/06/23 17:08:54
Właśnie zrobiłam zraziki, zjadłam i jestem w niebie. Pychaaaaaa
-
Gość: polka_manolka, host-89-229-148-181.plock.mm.pl
2010/06/27 14:27:47
Witam ! jestem na diecie proteinowej ponad miesiąc. Gdydy nie ta stronka nie dałabym rady :-) dzięki bardzo
staram się na bieżąco robić Twoje cudeńka kulinarne.....
dziś na obiad zrazy (z musztardą ) :-)
Pozdrawiam
-
Gość: Red rose, aaxt1.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/06/30 22:10:11
Pyszne te roladki. Jechałam w podróż więc zrobiłam sobie kilka, smażyłam bardzo wolno na patelni, a potem chwilę dusiłam w garnku pod przykrywką delikatnie podlewając wodą, wyszły bardzo smaczne i soczyste. Jeszcze jedno ja zrobiłam bez sosu pomidorowego,zamiast tego posmarowałam serkiem light firmy Linessa( w Lidlu)ma 0,2% tłuszczu i włożyłam do środka kawałek gałązki natki pietruszki.Pyszne na zimno.
-
Gość: misia, ip-204-121.awakom.net
2010/07/03 15:49:13
A ja zamiast twarogu dałam serek wiejski light i piekłam w piekarniku. Wyszły pyszne. Dzięki za rewelacyjne pomysły!
-
Gość: blachoa, chello089072161049.chello.pl
2010/07/10 18:28:51
Pyszne!!!
-
Gość: , alb154.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/07/16 00:08:25
jestem w fazie naprzemiennej tzn.5 dni protein i 5 dni proteiny + warzywa czy w dni samych protein mogę dodać np.chleb dukana
-
Gość: piszczałka, 77-254-140-187.adsl.inetia.pl
2010/07/20 19:08:19
Witaj! ja mam problem z przecierem pomidorowym i musztardą... dajesz taki na sposób (czyli jak? :P) Dukana czy może z półki sklepowej? Będę wdzięczna z odpowiedź :)
-
Gość: , 92.14.179.25*
2010/07/22 12:33:05
witam,chcialabym sie zapytac,jak dlugo jest pani na diecie Dukana i ile pani schudla,a co do przepisow sa naprawde bardzo fajne,kilka probowalam.dziekuje i zycze powodzenia:)
-
Gość: Katarynka, 195.117.238.24*
2010/07/22 15:44:23
Dzisiaj na obiad w pracy zaserwowałam sobie zraziki i były pyszne nawet bez przecieru, który po dwóch tygodniach diety wydaje mi się za słodki ;) chudy serek z ogórkami małosolnymi i szyneczką jest jednak pyszny na nadzienie:D gdyby tylko nie trzeba było spędzać tyle czasu w kuchni. DZiĘkUjĘ Pani Dukanowej za pyszne przepisy:D
-
2010/07/23 08:53:14
gościu na diecie schudłam już 14kg i od miesiąca mam zastój,ale to przez nieregularne odżywianie:(

Katarynka super, ze zraziki smakowały bez przecieru :)

piszczałka używam przecieru i musztardy ze sklepu :) tylko zwracam uwagę, ile mają węglowodanów i tłuszczu :)
-
Gość: Renia1613, bpo30.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/08/03 13:47:13
właśnie je zjadłam i muszę powiedzieć ze mimo braku przecieru wyszły wspaniałe... Po prostu niebo w gębie... Tak samo ja pizza, ryba i inne przepisu które już sprawdziłam... Dzięki tobie w dwa tygodnie schudłam już ponad 4kg beż żadnego wysiłku.... Dziękuje bardzo....
-
Gość: karola211, dynamic-78-8-126-90.ssp.dialog.net.pl
2010/08/09 14:08:42
Wyszły pyszne :P Co prawda trochę się porozwalały i nie wyglądają tak pięknie jak Twoje, ale nareszcie coś innego na obiad niż sucha pierś w sosie jogurtowo- koperkowym ;)
-
Gość: Paulina, acix141.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/08/11 12:25:35
czy te otręby muszą być zmielone?
-
2010/08/31 19:47:11
Właśnie zjadłam :) mniam :) bardzo pyszne :D
-
Gość: Klaudia, ip-49-29.zax.pl
2010/09/12 14:37:41
Pyszne! ja zamiast patyczków zwyczajnie je zszyłam nitką do szycia. Również używam i polecam beztłuszczowy preparat do smażenia- Berkley&Jensen Cooking Spray- do kupienia w internecie.
Dziękuję za przepis pozdrawiam
-
Gość: Ola, host-81-190-72-101.gdynia.mm.pl
2010/11/19 19:56:44
zrobiłam dzisiaj na obiad, nie dodałam twarogu bo jakoś tak na słono mi od nie podchodzi... WYSZŁY MEGA PYSZNE! z pewności częsciej bede wracac do tego przepisu! :)
-
Gość: ith, 89.167.25.3*
2011/02/23 19:01:17
Przepis jest fantastyczny- ja absolutny antytalent kulinarny jestem, ale wyszły mi przeboskie :). Chyba najlepszy kurczak na Dukanie do tej pory. Wielkie dziękuję dla autorki !
-
Gość: Oleństwo, 82.139.156.*
2011/07/26 22:25:11
Zrobiłam te zrazy, tylko bez panierki ale za to z musztardą w środku i upieczone w piekarniku. wyszły przepyszne :)))
Pozdrawiam :)
-
Gość: mondy, 46.204.87.96.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2011/10/14 14:09:47
U mnie będą dziś na obiad! Postaram się zrobić dokładnie według przepisu. A potem napisze jak wyszły. Dzięki za kolejny super pomysł na dzien bez warzyw, króre są u mnie najtrudniejsze.
Czy myślicie że 7kg w miesiąc na Dukanie to ok, czy nie? Po uderzeniówce było super, ale teraz jakoś wolniej to wszystko idzie. Nie wiem tylko dlaczego bo przestrzegam zasad. Tyle tylko że czasem za mało jem, nie mam czasu w pracy i potem jestem głodna a podobno nie można doprowadzać do głodu w tej diecie...


Uwaga!
Copyright ˆ 2010-2013 by mrs.dukanowa.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia i przepisy umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania się kopiowania,
przetwarzania lub ich wykorzystywania
bez zgody autora.







<







Make your own opis opis