Blog > Komentarze do wpisu

Sernik z bezą

Zgodnie z obietnicą z fb jest coś z kategorii deser. Tym razem sernik :) Z bezą na wierzchu. Niestety moja opadła, bo otwierałam podczas pieczenia piekarnik i mam za swoje. Więc pamiętajcie-nie otwierać piekarnika podczas pieczenia bezy. Oczywiście ta "spłaszczona" beza nie ujmuje sernikowi ze smaku :)


 

Składniki (na dużą okrągłą blaszkę):

  • 1kg białego sera do sernika
  • 7 żółtek
  • 8 białek
  • 4 łyżki skrobi/mąki kukurydzianej
  • 1 szklanki mleka
  • zapach waniliowy (ok.10 kropel)
  • 6 łyżek słodziku w płynie do pieczenia (1łyżka słodziku=3łyżeczki cukru)

 


Ser, mleko, maizenę, żółtka, słodzik i zapach waniliowy dokładnie zmiksować. 5 białek ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Wyjdzie płynna masa. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180st. Po około 50 min pieczenia, wyłożyć na sernik bezę: 3 białka ubić z 2 łyżkami słodziku. Piec ok.20-25min, do zarumienienia się bezy i suchości patyczka. Zostawić do wystygnięcia. Sernik należy do tych, które opadają po wyjęciu z piekarnika, więc Wasza beza również opadnie w tym miejscu, gdzie opadł sernik.

Wsadzić do lodówki i tam przechowywać. Ze względu na ilość skrobi/mąki kukurydzianej, cały sernik ma nam wystarczyć na 4 dni.


Smacznego!

Print Friendly and PDF

ZAPRASZAM DO "KONCERTU ŻYCZEŃ"!

poniedziałek, 21 czerwca 2010, mrs.dukanowa

Komentarze
2010/06/22 00:25:39
Świetna strona regularnie będę zaglądać :) Zapraszam do siebie

chcebycidealna.blogspot.com
-
2010/06/22 06:04:17
planuję na weekend cos upiec - byc może ten serniczek :)
-
2010/06/22 09:10:02
:o)))
-
Gość: keira, dqm225.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/06/22 10:15:13
ja mam pytanie, jakiego piekarnika używasz? elektrycznego czy gazowego? bo zauważyłam że moje czasy pieczenie są zwykle znacznie dłuższe niż podajesz w notkach. tak z ciekawosci pytam. :D pozdrawiam i dziekuje za wszystkie przepisy! :)
-
Gość: diet_girl, chello089075116040.chello.pl
2010/06/22 11:09:26
wow!!!!!
-
Gość: minia, aeqm17.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/06/22 12:34:24
sernik podany jest na jaką wielkość blaszki ewen. tortownicy?
-
Gość: , 83.238.13.3*
2010/06/22 13:27:53
minia sernik jest na duza tortownice (jak w przepisie ;)) ok 30cm i miałam masy po brzegi:)

keira uzywam elektrycznego i pieke od gory do dolu :) bez termoobiegu :)
-
Gość: kasia, static-ip-87-248-75-207.promax.media.pl
2010/06/22 17:20:19
Czy można zrobić coś innego jak sernik? jakieś ciasto czekoladowe? Ja mam już dość białego sera!! Błagam o coś innego!
-
Gość: Ola, host-89-230-195-158.lublin.mm.pl
2010/06/22 18:31:59
Czuję się w "obowiązku" zostawić ślad na Twoim blogu, ponieważ naprawdę okazał się bardzo przydatny! Przede wszystkim upiekłam Twój dukanowski chlebek. Przyznam, że smakuje mi bardziej niż te, które można nabyć w sklepie. Nawet po zakończeniu diety nie zamierzam z niego zrezygnować :)
Dzisiaj zrobiłam także Twoje naleśniki. Nieziemskie.
W zakłądkach zapisałam sobie jeszcze kilka Twoich przepisów, które w najbliższym czasie zrealizuje. Akurat mam trochę więcej wolnego czasu - wakacje :)
Pozdrawiam i NIEZMIERNIE Ci dziękuję!
-
2010/06/22 18:40:56
Kasiu dobrze nastepne ciasto bedzie czyms innym niz sernik :) masz to jak w banku, tylko musze sernik zjesc;) moze w weekend...sama nie wiem, ale obiecuje to nie bedzie sernik :)
-
Gość: Magda, sggw131-108.sggw.waw.pl
2010/06/23 11:04:24
Ja 1 kg mielonego twarogu i 4 jajka daję 2 łyżki skrobi kukurydzianej i wtedy można jednego dnia zjeść nawet połowę takiego serniczka :)

A jeśli chodzi o nie-serniki, to ja robię następujący brownie:
12 łyżek otrąb owsianych (zmielonych na puch)
4 jajka
4-6 łyżek słodzika w proszku
2-3 łyżki kakao
kilka kropel aromatu rumowego / migdałowego
opakowanie (250g) serka homo 0%

żółtka oddzielić od białek i połączyć z resztą składników
z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z resztą
wylać do formy ( ja używam tortownicy 22cm)
piec około 30 min w 180 stopniach (ja mam zwyczajny piekarnik gazowy)

Pycha, można serwować gościom B-)
-
Gość: olanguyenvan, 84-234-11-89.internetia.net.pl
2010/06/23 14:26:25
Duża blaszka - mam prośbe, mogłaby Pani zmierzyć średnicę tej blaszki? Byłabym wdzięczna :).
I jeśli robię bez bezów, to po prostu 3 białka mniej, tak?
-
Gość: olanguyenvan, 84-234-11-89.internetia.net.pl
2010/06/23 14:30:05
Nie zauważyłam komentarza Twojego wcześniej. Ja mam blaszkę 23 cm i zrobię 2/3 porcji :). Najwyżej będzie niskie, ale w sumei to nie sądzę.
-
Gość: truska, chello089077008080.chello.pl
2010/06/23 19:48:26
niebo w gębie :) a ponieważ za mało posłodziłam to zalałam sernik nutellą :) rozpusta
-
2010/06/23 22:03:05
serniczek przepyszny tylko wyszedl mi troszke mokry, male pytanko do pani Dukanowej: zrobilam serniczek z twarogu MC bo akorat taki mialam w domu czy to mogl byc powod tego ???? acha nie wiem jak dokladnie przeliczac, mam niestety tylko slodziki w saszetkach??? pozdrawiam Monika z canady
-
2010/06/24 13:48:32
Sernik sernikiem, ale przejrzałam cały blog i na długo tu zagoszczę. Podoba mi się, że wcześniej próbujesz i ulepszasz przepisy. Chleb dukanowski - robię od dawna taki i muszę przyznać, że jest przesmaczny :) Poza tym jak tu nie polubić takiego fajnego bloga, który ma na dodatek cudne zdjęcia!
-
Gość: Lizak, aacp149.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/06/24 20:11:09
Pani Dukanowo , jest Pani WIELKA!! Sernik jest bombowy !! Wyszedł dokładnie taki jak na zdjęciu a smakuje jeszcze lepiej niż wygląda... Mistrzostwo świata.... ;))
-
2010/06/25 09:45:37
Jestem tak szczęsliwa,że odnalazłam tą stronę przepisy super na pewno będę korzystać i pytać a oto jedno z pytań ile w ciągu dnia można zjeść sernika mając na uwadze,że planowane są placuszki otrębowe.Czy jedno wyklucza drugie pozdrawiam!
-
2010/06/25 15:07:59
borowieczka_11 jedno nie wyklucza drugiego pod warunkiem, ze w placuszkach nie wrzucisz skrobii/maki :) oczywiscie musisz tez patrzec na inne spozywane w ciagu dnia posiłki :) bo jesli w innym posilku bedziesz miala skrobie/make to niestetty z czegos musisz zrezygnowac;)
-
Gość: Tina, 87-205-66-70.adsl.inetia.pl
2010/06/25 19:27:41
Mam pytanie techniczne. Jakiej marki słodzika w płynie i w proszku Pani używa? Jeśli oczywiście można zapytać.:)
Mam problem żeby w moim mieście dostać inny słodzik niż w tabletkach, a ostatnio kupiłam na Allegro słodzik w proszku o nazwie Huxol, ale jest okropny, nawet mniej słodki niż zwykły cukier..:( Proszę o pomoc!
Pozdrawiam! :)))
-
2010/06/26 20:26:32
Witaj !!
Właśnie kupiłam wszystkie składniki które są. I zaraz uciekam do kuchni upiec sernika :) Mam nadzieje że mi się uda, bo jestem miłośniczka pieczenia ciast i tego typu.
Zapraszam też do mojego bloga, co prawda że dopiero się zaczął ale się nie poddam!!
dukanzesmakiem.blox.pl/html

Mam też taką nadzieję że nie obrazisz się jak wstawię twój przepis na moim blogu, oczywiście podpiszę że to twój przepis !
Pozdrawiam !! Renia
-
Gość: , 77-253-206-74.ip.netia.com.pl
2010/06/28 19:25:28
fantastyczne przepisy!! Dzięki wielkie za inspiracje i wiarę w to że ta dieta może być taka przyjemna ;)
powiedz proszę jaki to ser do sernika? ile może mieć % tłuszczu?
-
2010/06/28 20:00:20
Gościu uzylam ser do sernika w wiaderku 1kg dr.Oetkera :)
-
Gość: , public36975.xdsl.centertel.pl
2010/07/01 00:41:27
jakiego słodziku uzywasz??? kupiłam taki w tabletkach ale gdzieś czytałam że nie każdy nadaje się do pieczenia... co prawda napisane na opakowaniu że do zimnych i gorących potraw...
-
2010/07/01 08:28:29
Gosciu uzywam slodzika w plynie do pieczenia-dostepny min.na all :)
-
Gość: , 109.243.115.3*
2010/07/01 10:54:04
szczerze powiedziawszy serniczek nie wyszedł taki dobry jak myślałam , dałam za mało słodziku a beza opadła chwilę potem jak wyłączyłam piekarnik , o wiele lepiej wychodzi mi serniczek browes.
-
Gość: abigael, 213-238-72-254.adsl.inetia.pl
2010/07/06 12:40:05
a zamiast słodzika w płynie może być w proszku?
-
2010/07/06 14:28:04
abigeal tak byleby nadawał się do pieczenia :) u mnie przeliczenie jest takie 1łyżka słodzika=3łyżeczkom cukru :)
-
Gość: Aggun, acum210.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/07/06 17:17:51
Sernik przepyszny, strona wspaniała. Wielkie dzięki!!!
-
Gość: asia, 83.238.15.13*
2010/07/07 18:58:16
keira uzywam elektrycznego i pieke od gory do dolu :) bez termoobiegu :)

co tzn od gory do dolu?;) wlaczasz grzalke gorna tylko? ja tez uwielbiam twoje wypieki, ale pieka sie duzo /duuuuzo/ dluzej;)
-
Gość: Agnieszka, eri220.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/07/08 13:55:00
Skusiłam się na serniczek i też go zrobiłam.
Wyszedł całkiem niezły, nawet nie opadł:). Trochę mało słodki, ale jak dla mnie może być. Nie wyszła mi tylko beza bo zrobiła sie dość twarda. Po prostu jej nie jadłam:)
Czy ktoś może wie dlaczego niektórzy odczuwają goryczkę jedząc moje wypieki takie jak ten sernik? Mój mąż twierdzi, że sernik jest gorzki, moja mama odczuwa lekką nie przeszkadzająca goryczkę, a ja...........prawdę mówiąc nie czuję żadnej goryczki. Mam spaczony smak, czy to z pozostałymi jest coś nie teges?
-
Gość: Miś Ryś, d217-194.icpnet.pl
2010/07/08 17:33:51
Agnieszka,
prawdopodobnie przyczyną jest słodzik- taki efekt uzyskuje się gdy zamiast słodzika do pieczenia użyje się zwykłego, np. tabletkowego.

-
2010/07/08 20:22:40
Agnieszko dokładnie jest tak jak Miś Ryś napisała :)
-
Gość: monikazaw, 78.146.63.17*
2010/07/20 14:23:06
Hej, to wszystko tak smakowicie wyglada. bardzo bym prosila o dadanie komentarza w jakiej fazie diety jest taki serniczek dozwolony bo widze ze jest tam sporo sera. jaki to ma byc ser. 0% tluszczu. ja mieszkam w anglii i nie mam dostepu do tych serow. jaki moglabym uzyc w zamian?
mon
-
Gość: , 92.234.32.23*
2010/07/20 16:21:22
Super przepisy! Dzis zabieram sie za zrobienie sernika ;0) Juz mi slinka cieknie hehe
-
Gość: dash88, waw-lag-r1.r.kbt.pl
2010/07/21 23:45:00
mniaaam - taki pyszny jest! :] może odrobinę za słodki zrobiłam, ale wyszedł jak na zdjęciu, tylko, że w obawie przed opadnięciem zrezygnowałam z bezy :]

ale w smaku i wyglądzie - petardaaa! :D
dziękuję!:D
-
Gość: Vea, 77-253-46-77.adsl.inetia.pl
2010/07/24 14:10:45
własnie sernik z Twojego przepisu siedzi w piecu juz od 20 min, pachnie tak niesamowicie ze nie moge sie doczekac, bede tu częstym gościem. pozdrawiam:)
-
2010/08/15 10:01:46
Za pierwszym razem zrobiłam sernik z gotowego sera w 1 kg kubełkach 6,5 %. Tym razem zrobiłam z kostek sera 0%. Ten pierwszy był po prostu PRZEPYSZNY!!! Dugi chłodzi się w lodówce po nocnym pieczeniu, więc jeszcze nie spróbowałam, ale... ja po prostu uwielbiam Twój blog i te wszystkie ciekawe przepisy :)
A przepis na sernik jest nieziemski! Pyszny! Słodki! Puszysty! I pomyśleć, że dietetyczny, no no :)
Od kilku dni mam chrapkę na słodycze, więc sernik będzie jak znalazł, na 4 dni zaspokoi moje rządze! :)))))))

Pozdrawiam ciepło i życze przemiłej niedzieli! :)
-
Gość: gość, chello089078254184.chello.pl
2010/08/15 21:57:32
A mmnie opada w trakcie pieczenia. Nie wiele dlaczego?
-
Gość: filipa2, chello087206075118.chello.pl
2010/08/16 16:36:05
a mi serniczek nie wyszedł.
taką mialam ochotę na niego. Byl mało słodki (mimo ze oprocz słodzika dodałm trochę cukru - przepraszam) i ser miał grudki (za mało zmielony). Uzyłam sera 0%. Co zrobilam nie tak?
-
2010/08/16 21:52:32
filipo2 szkoda, ze sernik nie wyszedł:( co do słodkości sernika, to najlepiej spróbować masę przed wlaniem do formy i wtedy ewentualnie doslodzić :) co do grudek to źle przecisnęłaś ser, powinien być jedwabiście gładki po przeciśnięciu. zawsze możesz kupić ser do sernika w wiaderku już zmielony:) nie trzeba się męczyć :)
-
2010/08/17 21:56:28
Drugie podejście i użycie sera w kostkach 0% równiez zakończone sukcesem! :))) Będę go teraz piec co tydzień! :))) Nawet uważam, że sernik ze zwykłego sera (mieliłam blenderem) jest smaczniejszy, bardziej "serowy" :)
Jeszcze raz dzięki za przepis.

ps: mi też sernik opada, ale w ogóle mi to nie przeszkadza, piękę go w mniejszej foremce i nawet po opadnięciu jest co ugryźć! :)))

Pozdrawiam :)
-
Gość: filipa2, chello087206075118.chello.pl
2010/08/23 12:58:45
mam pytanko
a jaki slodzik pani używa?
JA SIĘ NIE PODDAM. będę piekła aż wyjdzie ;)
-
2010/08/28 20:01:36
wyszedl superrr tylko beza tez mi opadla i zrobiła sie jakos dziwnie twarda,ale i tak warto bylo:)od siebie dodalam do bezy oprocz slodzika kilka kropel soku z cytryny mniammmm:)
-
Gość: kawonan2, r1.net-admin.com.pl
2010/09/03 21:01:55
Dziewczyny, ratujcie! upiekłam sernik, w piekarniku był cudny, wyrosnięty, beza bez zarzutu ale w ciągu 4 minut od wyłączenia piekarnika opadł, a beza zrobiła się gumiasta
:( a taka byłam dumna z siebie.....
Gratuluję blogu, jest świetny!
-
Gość: Kasia, chello089074163025.chello.pl
2010/09/04 17:23:41
Właśnie piekę Twój serniczek, to już chyba piąty przepis który wykorzystuję, dziękuję Ci za ten blog, jest genialny :)

Pzdr
-
Gość: Anja, chello089075095126.chello.pl
2010/09/04 21:10:23
Ja też właśnie piekę ten sernik na jutrzejszą imprezę urodzinową - ciekawe czy ktoś z gości się z orientuje, że sernik jest dietetyczny :)
Mam nadzieję, że mi wyjdzie - trochę musiałam kombinować ze słodzikiem - bo w proszku mi się skończył. mam nadzieję, że mój sernik będzie słodki (masa była dobra).
-
Gość: Anja, chello089075095126.chello.pl
2010/09/06 09:50:49
Zapomniałam napisać, że sernik wyszedł pycha, a ta piana u góry - rewelacja :) nic a nic nie opadła.
Przepis w takim razie uważam za rewelacyjny.
-
Gość: dukanka, acza47.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/09/08 10:02:11
Sernik smaczny, ale jak dla mnie mało słodki, następnym razem dam więcej słodzika :) Mam tylko pytanie, czy Wam też wyszedł mokry (mi podczas pieczenia z tortownicy wyciekała woda=mleko)?
-
Gość: gggg, ate130.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/09/24 21:36:46
czy jak chce go zrobic bez bezy to po prostu go piec 70 min?
-
2010/09/25 09:29:12
gggg tak,ale warto sprawdzac patyczkiem czy sie juz upiekło :)
-
2010/10/16 12:49:59
Mmm...Przepięknie wygląda ;) i zapewne też smakuje.Ale to nie dla mnie. Mimo iż powinnam,nie zrobię,nie zjem,nie mogę,chocbym nie wiem jak chciała.
Dobija mnie to.Ale cóż będę publicznie żale wylewac. ;)
Powiem Ci Autorko,że masz super bloga ! :)
Zapraszam do siebie :
mojadietetycznakuchnia.blox.pl
-
2010/10/17 13:15:24
Jestem na proteinach juz od półtora miesiąca - rezultat 8 kg mniej - postanowiłam dziś więc zaszaleć
Sernik przepyszny- aby nie opadł zostawiam go wpierw w piekarniku na 10 minut później lekko uchylam drzwiczki piekarnika i tak kolejne 10-15 minut i dopiero wyjmuje
Trochę czuć gorzki posmak ale to wina słodzika w płynie - może polecicie jakiś dobry?
Pozdrawiam wszystkich dukających
Ten blog jest super - często tu zaglądam
-
Gość: karolina, host-89-167-99-100.nplay.net.pl
2010/10/26 21:52:23
a czy jest ser do sernika w kubełkach 0%??? bo przeciez na dukanie wszelkie produkty maja byc jak najbardziej odtłuszczone (do 4%)
-
Gość: ragazza, ruch-gw.ruch.com.pl
2010/10/27 08:45:30
Witam, skusiłam sie na ten sernik. jest przepyszny :-) dzieki wielkie! tylko ostrzezenie dla niecierpliwych ( takich jak ja hihi): nie jesc goracego. Goracy nie smakuje za dobrze. posmakowalam i pomyslalam, ze bede musiala wyrzucic. Ale na szczescie po wystygieciu wstawilam do lodówki. Nastepnego dnia nie moglam sie oderwac. kolezanki w pracy posmakowaly i tez sa zachwycone, mimo, ze nie dukaja ;-) pozdrawiam
P.S. wczoraj skorzystalam z drugiego przepisu na tym blogu. tym razem zajadam salatke z kurczakiem (pychotka).
-
Gość: zawzieta , dynamic-87-105-34-7.ssp.dialog.net.pl
2010/10/29 16:19:29
Dziękuję Ci dobra kobieto za takie wspaniałe przepisy!!! ;) Dzięki Tobie wiem że da sie wytrzymać na tej diecie:)
A ciasto własnie się studzi:) oczywiscie już musiałam spróbować:P wyszło niesamowite :)
-
Gość: , 46.113.84.17*
2010/11/17 19:24:13
witam! korzystam z Twojego bloga juz jakis czas ale po tym serniku postanowilm sie ujawnic, za kazdym razem co zrobie wprawia mnie w zachwyt, smakjia, bigos, chleb, salatki, zupy, ryby... ale ten sernik! po prostu rewelacja! innego jeść nie chce :) DZIĘKUJEMY!!!!!!!! mi sie tej diety konczyc nie chce heheh
-
Gość: , 89.100.168.*
2010/11/17 20:53:16
Upieklam! wyszlo pycha:) ale pieklam tak z 10 min dluzej. No i tez dos mokre bylo, ale i tak super.
Tylko mi beza nie wyszal:( Mrs Dukanowa jak ty w ogole to beze robisz? Dodajesz slodzik? jesli tak to po ubiciu bialek na stywno czy w trakcie?
Seniczka mi starczylo na clay tydzien bo pelna blacha! super jako sniadanko z kawa jak nie mam czasu na omlet czy jajecznice! Polecam! nastepne marchewkowe:D
-
Gość: smile0202, 213-238-119-61.adsl.inetia.pl
2010/11/18 22:21:58
chcialabym sie przylaczyc do poprzedniego pytania, czy slodzik w plynie dodaje sie od razu do bialek, pod koniec jak cukier czy jakos inaczej?? przyznam szczerze, ze moje pytanie dotyczy innego przepisu ale ufam, ze rozwieje Pani moje watpliwosci
-
2010/11/20 12:16:44
ja przewaznie slodzik dodaje do zoltek :) do bialek tylko szczypte soli.
-
Gość: smile0202, 81.219.99.20*
2010/11/20 14:52:47
ale przecież w przepisie pisze Pani, żeby ubić białka z dwoma łyżkami słodziku...
-
2010/11/21 15:02:56
bo to jest beza :) do bezy zawsze sie dodaje slodzik :) najpierw lekko ubijam bialka ze szczypta soli i pozniej dodaje słodzik.
-
2010/11/28 19:06:08
właśnie wstawiam do piekarnika :))) dodałam szczypte cynamonu bo go wprost uwielbiam :)) i słodzik w płynie do pieczenia z zielarskiego ;) mam nadzieję że będzie pyszny :-) za chwilę biorę się za bigos, krokiety i gulasz z wołowiny z bakłażanem :D szykuje sie na cały tydzień bo zawalona pracą; trzymajcie kciuki bo dukam od 10 dni :)))
-
Gość: , 88.156.174.*
2010/12/13 22:50:53
dzieki twoim przepisom mozna taka diete stosowac bardzo długo, dziekuje:-)
-
Gość: kasia, 46.113.198.24*
2011/01/30 16:59:08
jestem na Dukanie od 15 dni i dzis dopadł mnie kryzys wiec pieke sernik:) na blogu jestem stałym gosciem- cos pysznego te Twoje przepisy- gratuluje i pozdrawiam serdecznie:)
-
Gość: ewejka, nat3-13.ghnet.pl
2011/02/10 16:31:38
przepisy na naleśniki, gofry i serniki są bezcenne :) jestem tzw. cookie monsterem więc bez nich nie przetrwałabym diety!! od 15 sierpnia 2010 nie kupiłam w sklepie żadnej słodkości. dzięki i pozdrawiam
-
Gość: k.Weatherwax, 89-78-226-177.dynamic.chello.pl
2011/02/22 17:52:51
Jestem cichym czytaczem blogów. Nie komentuję, nie udzielam się. Ale tym razem nie mogłam tak przejść obok. Jestem na Dukanowej diecie. Korzystam radośnie z przepisów tu będących. Teraz siedzę przy kawałku sernika. Nie. To nie jest tylko sernik. To Serniol! I nie mogłam już dłużej siedzieć cicho. ON JEST NIEZIEMSKI!!! Jestem zachwycona i cała w skowronkach. Nowe siły na tej diecie mnie ogarnęły! Wyszedł wspaniale!!! To nie jest sernik, to wielki, cudowny Serniol! Mniam. Mój mąż nadziwić się nie może, że mogę to jeść :) Dziękuję ogromnie za przepis :*
-
Gość: monika, ip-89.171.122.130.static.crowley.pl
2011/03/18 12:25:53
Fantastyczny przepis, patrząc na ten sernik aż trudno uwierzyc, że jest dietetyczny. Gdy upiekłam go w domu, każdy chciał spróbowac, wyglądał strasznie apetycznie no i oczywiście był smaczny. Ale co się dziwic, zdecydowana większośc Twoich przepisów to strzał w dziesiątkę, trzymają mnie przy życiu na tej diecie, oby tak dalej, pozdrawiam.
-
Gość: Olin, bmw204.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/03/19 17:58:26
Witam!
Korzystam juz niejednego przepisu z tej stronki i jest rewelacja!! super, bo sama bym chyba przez tą diete nie przebrneła :)
Sernik zrobiłam z sera 0%. Gotowy ser w kubełkach na serniki jest chyba za tłusty?? Można max używać sera do 4% tłuszczu prawda?

Sernik wyszedł troche suchy, czuc że ser jest 0%. Ale ogólnie miło zjeść coś słodkiego.
Używam do pieczenia i gotowania ksylitolu, cukru brzozowego. Przeraża mnie używanie takiej ilości aspertamu i godzę się na zjedzenie troche większej ilości kalorii. Fajnie by było czymś go polać. Jakiś pomysł na sosik?? ;)

Pozdrawiam i JESTEŚ BOSKA :D
ps. mój mąż podjada mi dukanowe pyszności, rewelacją okazały się placuszki kalafiorowe. Dałam na nie plaster szynki, szpinak z czosnkiem i cebula , polałam serkiem wiejskim i zapiekłam w piekarniku. Mniam , mniam :) Dziś spróbuje zrobić faszerowane pieczarki.
-
Gość: wontor, 89-79-42-232.dynamic.chello.pl
2011/03/19 20:55:47
przepisy świetne! ale mam pytanie, czy ten sernik można jeść w fazie uderzeniowej? bo produkty jak na 1 fazie :) ? pozdrawiam!
-
Gość: ania, dynamic-87-105-239-96.ssp.dialog.net.pl
2011/04/09 12:36:52
Hejka-jest dużo lepszy na następny dzień,pamiętajcie że serek dr oetkera w kubelku ma tylko 3% tłuszczu,nie wolno dać za dużo aromatu bo będzie gorzki i to bardzo często jest wina właśnie aromatu a nie słodzika.Robiłam już kilka serników i ten jest naprawdę jak prawdziwy,dodałam,jak to pisało kilka osób,więcej słodzika-pozdrawiam
-
Gość: , sub237-91.elpos.net
2011/06/17 15:17:04
Wszystko elegancko ale maka kukurydzana jest zabroniona, za to mozna korzystac z maizeny tj. skrobi kukurydzianej :) Podmienic "maka" na "skrobia" i mamy przepis marzenie :) Pozdrawiam
-
Gość: nika0, 109-207-61-219.rdnet.pl
2012/01/08 19:35:05
Palce lizać i lizać i lizać - wyszło rewelacyjnie :)
-
Gość: Karolina, cpc1-blac6-0-0-cust591.pres.cable.virginmedia.com
2012/05/11 19:19:32
witam
wlasnie skonczylam piec, jeszcze nie probowalam, nie sprawdzilam w przepisie wielkosci blaszki i zrobilam w mniejszej skutkiem czego podczas pieczenia wyrosl ponad blaszke o druga wysokosc co wygladalo smiesznie, teraz niestety opadl w srodku...:((( nie moge sie doczekac az ostygnie...
a jesli mieszkacie w UK to jesli nie macie polskiego sklepu w okolicy to polecam Philadelfie extra light, smakuje przepysznie i ma 4.7% tluszczu- lepsze niz nic...w dodatku w angielskich ksiazkach i na oficjalnej stronie Dukana podaja dopuszczalny limit 5% tluszczu
w dodatku mozna tu dostac tzw Shirataki Tofu Noodles ktore swietnie nadaja sie na zastepstwo za makaron - troche jak makaron ryzowy ale zero tluszczu i tylko 2g weglowodanow na 100g produktu, zrobione bezglutenowo i bezmacznie z tofu - swietne dla tych stesknionych makaronu i polecane przez samego Dr Dukana :)))

Mrs Dukanowa, uwielbiam Twoj blog, to juz moje trzecie podejscie do Dukana i teraz jestem zdeterminowana zeby dojsc do konca. Poprzednio schudlam 9 kg w dwa miesiace :)) oby i tym razem mi sie udalo - i wiem ze trzecia faza jest najwazniejsza i najtrudniejsza:)
-
Gość: olka, host-89-230-228-218.wegorzewo.mm.pl
2012/08/22 12:51:52
łyżka słodziku w proszku, to ile tabletek należy użyć?


Uwaga!
Copyright © 2010-2013 by mrs.dukanowa.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia i przepisy umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania się kopiowania,
przetwarzania lub ich wykorzystywania
bez zgody autora.







<







Make your own opis opis