Blog > Komentarze do wpisu

Ciasto marmurkowe

Naszła mnie ochota na ciasto, a najlepiej na takie marmurkowe jakie robiłam przed przejściem na dietę. Korzystając z tego, że mam chwilkę wolnego, poszłam do kuchni i upiekłam takie ciacho. Idealne do kawki :)  Robi się go bardzo krótko. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski, wymieszać, przelać do foremki i wsadzić do piekarnika. Spróbujcie, jakie jest to proste.


Składniki (na blaszkę 21x11cm ):

  • 4 jajka
  • 2 łyżki maizeny (z lekkim czubkiem)
  • 1 łyżka zmielonych otrąb
  • 3-3,5 łyżki słodziku w proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • 1-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • zapach waniliowy


Wszystkie składniki (oprócz kakao) wrzucić do miski i miksować ok 5-10 minut do uzyskania puszystej i białej masy. 2/3 ciasta wyłożyć do blaszki, a do reszty dodać kakao i porządnie wymieszać. Wylać na białą masę i patyczkiem pomieszać masy ze sobą. Piec w 170*C przez ok. 20 min-do "suchego patyczka". Wystudzić.

Smacznego!

Print Friendly and PDF

piątek, 24 września 2010, mrs.dukanowa

Komentarze
2010/09/24 16:43:55
oj chyba dzisiaj wypróbuje :)

dietetyczneobzarstwo.blox.pl/html
-
Gość: mm, 188-125-136-140.petrus.pl
2010/09/24 17:13:32
...a ja jutro, sobota bedzie słodka :) mniam
-
2010/09/24 17:52:21
niestety wogóle nie wyrosło hmm a dałam wszystkie składniki i taki sam rozmiar blaszki. A nie ubijałas najpierw jajek osobno??
-
Gość: Agnieszka, ery151.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/09/24 19:06:20
Ja już zrobiłam:)
Studzi się, więc jeszcze nie wiem czy dobre, ale na pewno bardzo proste:)
-
2010/09/25 09:27:14
olisha nie ubijałam osobno. Ubiłam wszystko razem na wysokich obrotach, do uzyskania puszystej gestej masy. Moze spróbuj ubić białka na sztywno i osobno żółtka do białości?
-
Gość: agnes, chello089076033214.chello.pl
2010/09/25 11:06:49
a co to jest słodzik do pieczenia?:) nie spotkałam się jeszcze:)
-
2010/09/25 11:25:58
pieke popoludniu. ile tego aromatu mam dodac?
-
Gość: Patrycja, abcu5.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/09/25 11:30:47
mi również nie urosło :( a poza tym smakuje jak omlet. ale może to dlatego, że jestem kompletnym antytalentem jeśli chodzi o czynności kuchenne i w ogóle nie powinnam się za to brać :p w każdym razie na widok Twojego ciasta aż cieknie ślinka
-
Gość: zlotqo, 94.72.107.7*
2010/09/25 14:29:22
uwielbiam Twój blog! jest dla mnie skarbnicą wiedzy odkąd jestem na diecie :):) dziękuję :*
a ciacho będę piekła jak zjem sernik, hehe :) wydaje się być proste :)
-
Gość: Karo, chello084010094214.chello.pl
2010/09/25 16:05:15
No mnie tez nie uroslo ale i tak jest dobre ;-)
-
2010/09/25 17:56:22
Mnie ciacho wyrosło ale strasznie czuć proszek do pieczenia i pewnie będę miała zgagę..ale to napewno pewna odmiana...nie jest to prawdziwe typowe ciasto(opinia moich chłopaków)marmurkowe, ale trzba sie cieszyć,że wyrosło...
-
Gość: Ania, apn-95-40-132-67.dynamic.gprs.plus.pl
2010/09/26 23:13:41
Czy możliwe jest upieczenie go w mikrofali? ;P Czy raczej nie ma co się w ogóle zabierać za to?
Piekarnika nie mam, ale mam wielką ochotę na nie. ;(
-
2010/09/27 11:26:05
Właśnie upiekłam!! Jeszcze nie próbowałam ale na pewno pyszne:) Dziękuję za przepis za 30 minut odwiedza mnie koleżanka i miałam tak mało czasu na zrobienie czegokolwiek :*
-
2010/09/27 14:17:44
Ciasto jest rewelacyjne! Urosło, proszku do pieczenia wcale nie wyczuwam, smak rewelacyjny!

Po raz kolejny dziękuję za inspirację
-
Gość: , dmy70.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/09/27 17:40:09
Moje też nie wyrosło... masa mimo miksowania była konsystencji rozbetanych jajek.
Może powinna być gęstsza? Spód się nie dopiekł i smakował jak omlet. Ja niestety jestem antytalenciem do pieczenia ciast :( Ale i tak smakowało, bo słodkie
-
Gość: , chello089072084011.chello.pl
2010/09/27 18:12:12
odrazu upiekłam mniam mniam smakuje jak babka piaskowa hura hihi nawet synkowi smakuje jeszcze raz dziękuje.Jutro do kawki w pracy sam raz
-
Gość: , chello089072084011.chello.pl
2010/09/27 18:12:58
odrazu upiekłam mniam mniam smakuje jak babka piaskowa hura hihi nawet synkowi smakuje jeszcze raz dziękuje.Jutro do kawki w pracy sam raz
-
2010/09/28 11:29:04
no nie wiem, czy się odważę takie ciasto upiec, przecież jestem na diecie. To nieprawdopodobne, że ta Dieta Dukana taka jest?
Cudowne jest to, że można jeśc takie pyszności będąc na diecie, fajne co?

Dzieki za super przepis, na pewno go wypróbuję i zrobi na niedziele:)
-
Gość: Anja, chello089075095126.chello.pl
2010/09/28 18:12:46
Ciacho w piekarniku, ale mam mieszane uczucia - ta masa ma być taka rzadka? Ta biała masa, bo ciemna była gęstsza.
No ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wczoraj po raz drugi piekłam sernik z pianką - wyszedł znów rewelacyjnie.
-
Gość: ufoludka, 83-238-175-226.ip.netia.com.pl
2010/09/29 08:51:02
upiekłam go już dwa razy:D Za pierwszym nie wyrósł(ale w moim przypadku wszystko co ma proszek jakoś mi nie chce wyrosnąć:P), za drugim razem najpierw ubiłam jajeczka co by się pianka zrobiła(ale nie taka stateczna), a później dopiero reszta składników i znowu ubiłam i o dziwo w końcu mi coś wyrosło. Placuszek jest pyszny, dziękuję za przepis:)
-
Gość: agik, 77.252.245.20*
2010/09/30 14:44:58
Pięknie pachnie podczas pieczenia, ale niestety jak dla mnie troche za bardzo czuć mąkę kukurydzianą...nastepnym razem dodam mniej...:)
-
Gość: b-b, 94.42.84.24*
2010/10/01 11:15:09
Małe pyt. - białka należy oddzielić od żółtek i ubić? Tak właśnie zrobiłam, ale efekt taki sobie niestety ;(
-
Gość: Bubinhio, adqc99.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/10/01 19:20:05
Ciasto rewelacja! Pięknie wyrosło i smakowało jeszcze lepiej. :)
-
Gość: gittl, chello089072183100.chello.pl
2010/10/02 20:22:19
Rany Julek, absolutnie najlepsze ciasto, jakie upiekłam będąc "na Dukanie"... Cudne! Biszkoptowe, zero posmaku omleta (czego przyznaje sie obawiałam, bo dukanowe przepisy mają to do siebie), wyrosnięte, puchate...bomba! Piekłam w silikonowej formie do tarty, wyszło mieciutkie w środku i chrrrupiace na zewnątrz. Dziękuję za przepis, naprawdę :):)
-
Gość: ladybird, cpc1-donc5-0-0-cust24.barn.cable.virginmedia.com
2010/10/02 20:27:05
Robiłam dzisiaj.Wyszło.Dla mnie za mało słodkie.
-
Gość: , abyj216.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/10/03 21:00:08
A moje było glutem,który jednak wykorzystałam jako kluski do zupy dyniowej i było ok.Ale jako ciasto okropne.
-
Gość: asia, cpc16-lewi15-2-0-cust579.2-4.cable.virginmedia.com
2010/10/04 20:43:12
Wlasnie upieklam ciasto marmurkowe i jest rewelacyjne! Ciasto bylo z poczatku bardzo rzadkie, ale ubijalam je tak dlugo az troche zgestnialo i podczas pieczenia swietnie wyroslo. Jest puszyste i pyszne i ani sladu omleta czy jajecznicy! Mysle, ze najwazniejsze to porzadnie i dlugo je ubijac, jak wspomniala autorka 5 min, a dla pewnosci nawet 10 min. Dziekuje za swietny przepis!
-
2010/10/06 13:57:23
abyj-za krótko ubijałaś. Tak jak Asia napisała-trzeba długo ubijać az zgęstnieje.
-
Gość: zoe_87, aeri163.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/10/09 17:23:04
A czy konieczne jest mielenie otrębów? Bo jeszcze nie dorobiłam sie młynka, a slina mi cieknie jak patrze na to ciasto
-
Gość: AnnMarie, 111.222.38.84.otvk.pl
2010/10/09 20:49:35
Ciasto - pyszota:) Nic dodać, nic ująć:) Dzięki:) W dodatku szybciutko się robi:)
-
Gość: Gugul, 62.61.44.3*
2010/10/11 13:28:08
A moje urosło! I było pyszne ;)
-
Gość: , 193.19.165.99.osk.enformatic.pl
2010/10/11 21:49:06
U mnie niestety nie wyszło, zrobił się zakalec. Ale zjadalny. Może następnym razem się uda.
-
2010/10/13 13:03:06
Gościu ubijaj wszystkie składniki, aż uzyskasz gęsta masę a wtedy wyjdzie :) tak jak Asia napisała - ubijać długo nawet 10-15min :D do białości masy :)
-
Gość: Żelkowy potworek, 77-255-21-26.adsl.inetia.pl
2010/10/13 22:29:20
A ja jak zwykle ciut zmodyfikowałam i w sumie dałam wszystkich składników "na oko". Pozwoliłam też nasiąknąć mojej 'otrębowej' mące, białka ubiłam oddzielnie na sztywno i zmieszałam dopiero na końcu. Dorzuciłam jeszcze dwa żółtka, które zostały z wczorajszego ptasiego mleczka.
Właśnie ciacho się dopieka, urosło pięknie a w domu pachnie tak, że ślinotoku dostałam :P.
Nie wytrzymałam i przekroiłam go - jest puszyste, dość suche i przypomina w smaku ucieraną babkę na jajeczkach. Mniami;). Dziękuję Mrs. Dukanowa.
-
2010/10/15 22:25:27
Pychaaa!!!!
Dzięki za przepis.
Ciasto urosło i jest pyszne!!!!
-
Gość: Paulina, aaar208.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/10/16 14:35:36
mi też nie wyrosło :(
i nawet po 10 minutach miksowania było żółte i rzadkie :(
-
2010/10/18 13:35:28
Paulino może miałaś za duże jajka, dlatego rzadkie wychodziło i nie chciało się ubić. Następnym razem spróbuj osobno ubić białka ze szczyptą soli i żółtka ze słodzikiem :)
-
Gość: Paulina, aciw93.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/10/19 22:17:33
spróbuję! dzięki
-
Gość: balbina, 77-253-25-245.adsl.inetia.pl
2010/10/21 17:12:56
a ja mam pytanie.Czy skrobia tj mąka kukurydziana?bo dla mnie skrobia to mąka ziemniaczana.To trzeba dodać po 2 łyżki tej i tej?ale mnie ssie na słodkie
-
2010/10/21 17:38:05
balbino skrobia to nie maka kukurydziana ani nie maka ziemniaczana. w przepisie jest skrobia/maka kukurydziana, bo wiem, ze niektorzy maja problem z dostaniem skrobi, wiec jest to rodzaj substytutu :)
-
Gość: balbina, 77-253-138-155.adsl.inetia.pl
2010/10/21 19:55:59
Dziękuję za odp.Mieszkam w małej miejscowości i nie bardzo wiem gdzie tą skrobię szukać.Bardzo proszę o odp.Jestem od 10 dni na diecie,6kg mniej!ale tak mnie ssie na słodkie,że oszaleję.Reszta przepisów jest super.Mam jeszcze 30 kg do schudnięcia.Trzymajcie za mnie kciuki.Pozdrawiam.
-
Gość: moniazmazur, 89.229.207.5*
2010/10/21 21:20:25
Ciacho wyszło super!
-
Gość: moniazmazur, 89.229.207.5*
2010/10/21 21:24:05
Słuchajcie,drugi raz zrobiłam z 3 dużych jaj,2 łyżek budyniu waniliowego Gellwe,bez cukru,niepełnej łyżki otrąb,niepełna łyżeczka proszku (reszta składników jak wyżej) i wyszło pycha,długo,długo się miksuje.Spróbujcie :)
-
Gość: Blondi, 83.1.46.19*
2010/10/23 08:48:50
dziś zamierzam też upiec, ale mam pytanko jakie otręby pszenne czy owsiane?
-
2010/10/23 13:00:08
Moje właśnie siedzi w piekarniku - zajrzałam do niego sekundę temu - ROŚNIE!!! :D
zobaczymy co będzie dalej ;p
-
Gość: tstomnowy, 088156230037.nowydwormazowiecki.vectranet.pl
2010/10/23 18:39:53
moje dzielo tez juz siedzi w piekarniku, zaczelo rosnac. Zobaczymy jak w smaku :)
-
Gość: , p5dd5340d.dip.t-dialin.net
2010/10/26 19:45:03
a jakie otreby maja byc pszenne czy owsiane?
-
Gość: moniazmazur, 89.229.204.9*
2010/10/27 21:05:55
Otręby owsiane,tak tu jest, jak nic nie jest napisane,to owsiane ;)
-
2010/10/28 08:18:30
Moniko dziekuje za wyreczenie mnie z odpowiedzi ;) Dokładnie jeśli nie jest napisane jakie otręby to zawsze są to owsiane :) Jesli mają być inne jest to wyraźnie zaznaczone :)
-
Gość: millam, vx154.internetdsl.tpnet.pl
2010/10/28 20:15:04
Witam. Właśnie upiekłam i zjadłam ciacho marmurkowe... jest pyyycha! Naprawdę długie miksowanie (minimum 10 minut) na wysokich obrotach to klucz do sukcesu, masa zmienia wtedy swoją konsystencje na coś w rodzaju kogla mogla i wtedy do pieca. Ciasto wyszło mi leciutkie i pyszne, super! Inne przepisy też świetne, dzieki wielkie mrs. dukanowa!
-
Gość: Gosia, public-gprs86996.centertel.pl
2010/10/29 09:37:19
A czym smarujecie blaszkę zanim wlejecie cistao? Czy wlewacie do suchej blachy??Piekę pierwszy raz coś na dukanie i nie wiem.
-
Gość: millam, vx154.internetdsl.tpnet.pl
2010/10/29 10:08:39
Ja wykładam papierem do pieczenia, pozdrawiam.
-
Gość: marti, client-81-98-136-151.cht-bng-014.adsl.virginmedia.net
2010/10/29 20:35:39
na ile ma nam starczyc to ciasto?
-
Gość: Marta, host-89-229-77-34.szczecin.mm.pl
2010/11/04 08:35:23
Mi też nie wyszło mimo miksowania 6minutowego :( Wyszedł płaski, słodki omlet niestety. Ale dzisiaj spróbuję jeszcze raz, nie będę się poddawać! :) Tyle że wyręczę się maszyną, chyba nie dam rady machać mikserem 10minut heh.
Trzymajcie kciuki żeby wyszło
-
Gość: tibby, 188.33.195.*
2010/11/05 12:32:36
nasza mnie ochota na zrobienie czegoś na obiad, ale zobaczyłam to ciasto i nie mogłam się oprzec!!!!!!!!!! zrobiłam, teraz się piecze i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

szukam dalej jakieś przepisu na prosty i szybki obiadek :)

pozdrawiam i czekam na kolejne przepisy :)
-
Gość: , host-89-229-153-206.plock.mm.pl
2010/11/06 14:03:36
Zrobiłam, wyszło pyszne!!! Ubijałam przez 10 minut, masa była dość gęsta i ładnie wyrosła. Dzięki za przepis i proszę o jeszcze :)
-
Gość: niezadowolona, cpc1-rdng22-2-0-cust412.15-3.cable.virginmedia.com
2010/11/06 18:41:11
właśnie upiekłam te twoje marmurkowe ciasto i nie wyszło mi. ciasto jak guma, płaskie jak naleśnik. ciekawa jestem skąd ty bierzesz te wszystkie swoje zdjęcia potraw?? robiłam już wiele z twojego bloga i nic za cholerę nie wychodzi a robię wszystko zgodnie z tym co piszesz.... czy ty sama to wszystko testujesz????????
-
2010/11/06 20:36:15
niezadowolona wszystkie potrawy i zdjecia sa robione przeze mnie i to nie jeden raz. czesto mi sie zdarza powracac do starych przepisow. szkoda, ze nie wychodza Tobie potrawy. moze sekretem moich wypiekow jest to, ze nie staram sie zbytnio :) po prostu biore miske i miser i pichce :)
-
Gość: madzikgadzik, 1.ver.abpl.pl
2010/11/09 19:59:20
Wlasnie zrobilam i sprobowalam zanim wystyglo:D I jest naprawde pycha!! Bardzo wyroslo, jest wilgotne i puszyste:) moze czuc troche proszek do pieczenia ale nie bardzo. Mysle ze mozna zrobic na tej bazie piernik(dodac tylko przyprawe) i bedzie tez rewelka:) To prawda, ze trzeba minimum 10 minut ubijac mase,ze by zgnestniala:)
-
Gość: hola ola, apn-95-41-236-93.dynamic.gprs.plus.pl
2010/11/12 11:59:56
zrobiłam ciasto, pieknie wyrosło, dałam 3 lyzki słodziku (rozgniotłam tabsy) i niestety mega czuc było słodzik:(((( powiedzie jakiego uzywacie.dziekuje

ps. Twój blog jest dla mnie skarbnica przepisów i dukam juz m-c i jest mi super!!!!!!!!
-
2010/11/12 13:45:12
słodzik z pastylkach zazwyczaj nie nadaje sie do pieczenia, chyba ze jest na nim zaznaczone, ze mozna go uzywać do pieczenia :)
-
Gość: kasia, host-91-196-12-54.net.brewet.pl
2010/11/19 18:34:37
zrobiłam przed chwilą, wygląda zajebiście, chociaż troche mało wyrosło i jest mało słodkie... nie mam słodzika w proszku wiec dałam w tabletkach - jakieś 12 chyba wrzuciłam... i ta konsystencja mnie martwiła rzadka wiec dalam 2 razy wiecej otrebów i maki kukurydzianej ale jest niezłe nastepnym razem dam wiecej słodziku
-
2010/11/19 20:37:54
No przyznam że jestem mile zaskoczona.Wyszło genialnie -wyrosło pięknie słodziku a smakuje wyśmienicie. Coś mi się wydaje że często będzie gościć w moim domu:)
-
2010/11/22 10:27:03
Pyszota :)
Najważniejsze to rzeczywiście dobrze ciasto napowietrzyć, bo pierwszym razem miksowałam za krótko i wyszło dobre ale "niewyględne" :)
-
Gość: Becia, 46.113.216.3*
2010/11/25 21:08:10
ja również dziś piekłam po raz pierwszy... wszystko wg przepisu... ubijałam dobre 10 minut i masa wciąż była dość rzadka... ale zaryzykowałam ... i niestety wyszedł zakalec :( choć i tak jest pyszny....
-
Gość: An_ka, 79.139.99.2*
2010/12/07 10:15:45
no i nie wyszło... miksowałam ponad 15 minut na max obrotach miksera i niestety nic nie zgęstniała masa a przy pieczeniu nie urosło.. w smaku jest piekące - więc to pewnie od proszku.. robiłam z 1,5 porcji bo mam większa blaszkę, wszystkie produkty x 1,5 i niestety, a przyznaję ze niedietowe ciasta wychodza mi wszystkie.. i tak zjem i będę próbować dalej..
-
Gość: aldona, evdo-78-30-70-87.subscribers.sferia.net
2010/12/20 16:37:19
zrobiłam dziś ciasto marmurkowe, wyrosło mi super, myślę że długość ubijania ma znaczenie, 10 min.mikserem na wysokich obrotach robi ciasto puszyste i jaśniutkie, dałam prawie pół zapachu waniliowego, teraz czekam aż się wystudzi by posmakować :) pozdrawiam
-
2010/12/22 14:00:51
Ciasto wyszło super i jakie mięciutkie i puszyste, na święta będzie super :)
-
Gość: Danka, 89-77-19-83.dynamic.chello.pl
2011/01/11 22:09:41
Pycha:)
-
Gość: Beata, 78.8.104.12*
2011/01/14 23:26:54
Ciasto naprawdę pyszne , wyszło super :)
-
Gość: Magdat, ip-77-222-237-250.spray.net.pl
2011/02/02 09:29:52
Mi niestety nie wyszło, choć i miksowałam długo i starałam się robić wszystko jak w przepisie i w komentarzach polecali inni. Ale bloga wciąż uwielbiam:]
-
Gość: GOSIA, cpc11-dals15-2-0-cust245.hari.cable.virginmedia.com
2011/02/03 00:05:00
Dzis zrobilam ,ciasto marmurkowe.GENIALNE!!!Wyroslo pieknie a w smaku....miod w ustach.
UBIJANIE MIN.10 MINUT OBOWIAZKOWO!!!!
-
Gość: Ola, 77-253-228-101.ip.netia.com.pl
2011/02/05 18:47:36
Mnie nie wyszło:(tak mi się chce czegoś słodkiego:(miałam ochotę na takie pulchne ciasto a tu klops:(upiekłam, ale nie wyrosło jakie jest w smaku jeszcze nie wiem bo się studzi teraz, zawiodłam się - a miało być takie proste!!!!Lubię gotować i w kuchni "idzie mi" super a tutaj taka porażka:(
-
Gość: M****, gorzow.gecon.com.pl
2011/02/07 21:49:53
Ciasto wyśmienite :)

Jak dla mnie, chyba najlepsze z tych, które jadłam na diecie... I smakuje całej rodzinie. Potwierdzam, że kluczem do sukcesu jest dość długie ubijanie masy.
Kolejna "blaszka" właśnie się piecze!!!

-
Gość: Sheryl, alfa.ds.uj.edu.pl
2011/02/09 19:57:43
A mi urosło, ale wyszło kompletnie bez smaku, tak jakby ten słodzik wyparował :( już drugi raz próbowałam robić ciasto na bazie jajek i się nie udało :( dodam, że robię sernik w tej samej temperaturze i jest słodziutki... Próbowałam ciasta na surowo i było slodkie... a słodzik do pieczenia mam...
-
Gość: aneta, host180.router4.tygrys.net
2011/02/11 19:31:15
a taka mialam ochote na cos slodkiego.niestety mi tez nie wyszlo,wielki zakalec a ubijalam ponad 10 minut,niewiem co nie tak zrobilam,moze ze nie zmieliłam otrąb :(
-
Gość: mariolka58, 82.146.248.7*
2011/02/12 13:38:39
Co zrobić żeby ciasto nie miało gorzkiego posmaku.? Myślę ,że to wina słodzika.
-
Gość: stefanel, 77-45-64-49.ujscie.net
2011/02/20 18:37:37
To już kolejny wypróbowany przepis z Twojego bloga i chyba najlepszy przepis na ciacho. Wyszło super :) całej rodzinie smakowało, z pewnością powtórzę
dziękuję
Ps. faktycznie, ciasto należy miksować przynajmniej 10 min. ;)
-
Gość: Sibunia, dynamic-78-8-124-95.ssp.dialog.net.pl
2011/02/21 21:38:21
;/ a mnie niestety drugi raz wyszedł zakalec;/ zła jestem bo miałam chęć na słodkie;/ ale jutro zrobię serniczek:)
-
Gość: Paulina, 82-160-4-14.tktelekom.pl
2011/03/02 10:46:10
a czy można by zrobić to ciasto bez otrąb? pytam bo nie znam się na gotowaniu i nie mam pojęcia czy ten przepis ma senes bez dodawania otrąb?
-
Gość: ma_dzik, abpc249.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/03/03 19:21:59
Ech niestety mi nie wyszło :( to znaczy, urosło, pachniało, na wierzchu zrobiła się taka chrupka jakby beza, wyglądało pięknie. Niestety w smaku było okropne, mało słodkie chociaż dałam sporo słodzika i takie bardzo piankowo- jajeczne. Całość wylądowała w śmietniku :(
-
Gość: chochlik, host-79.173.29.97.tesatnet.pl
2011/03/17 14:45:27
witam, zamierzam zrobić to ciacho,ale ze względu na nieco większą foremkę, planuję zrobić z podwójnej porcji.
w związku z tym pytanie: czy ciasto bardzo wyrasta? nie chciałabym przedobrzyć :)
pozdrawiam
-
2011/03/30 13:01:46
Ciasto wyszło super- wyrosło i gdy podałam je rodzince nikt się nie zorientował ze to nie jest standardowy marmurek na mące,
gorąco polecam przepis i doradzam używania słodzika specjalnie przeznaczonego do wypieków,
pozdrawiam
-
Gość: beata, sta8.148.vip-net.pl
2011/04/03 14:07:49
jestem kolejna osobą której ciasto nie wyrosło pomimo miksowania powyżej 10 minut. niektórym ciasto wychodzi pysznie, niektórym w ogóle. trzeba się dowiedzieć, w czym tkwi problem. może najpierw ubijacie same jajka a potem dopiero całą resztę składników? albo pieczecie jakoś dłużej? może właśnie jajka ubijacie na sam koniec? nie wiem w czym tkwi sekret.
-
Gość: ania, dynamic-78-8-64-241.ssp.dialog.net.pl
2011/04/03 21:51:33
Właśnie zrobiłam to ciasto i mi fajne wyszło-więc piszę co robiłam.Jaja z lodówki wrzuciłam do miski,2 czubate łyżki skrobi,czubatą łyżkę zmielonych otrąb i pozostałe składniki oprócz kakao.Bardzo długo miksowałam,masa była gęsta.Do keksówki wyścielonej papierem wlałam 2/3 masy,do pozostałej dodałam 3 małe łyżeczki kakao i zmiksowałam-ta masa była jeszcze bardziej gęsta.Dodałam ją do keksówki i wymieszałam widelcem.Włożyłam do nagrzanego piekarnika ok 170* z termoobiegiem na wyższą półkę i piekłam 23 min. Użyłam słodzika w proszku gold sussina
-
Gość: Pycha87, 195.116.63.7*
2011/04/04 20:17:32
Upiekłam tą babkę, jest bombowa! Jak dla mnie jest tańsza, pyszniejsza od sernika. A jeśli chodzi o to że Wam nie rośnie, to myślę że przez to że za krótko miksowałyście masę, i nie może ta masa być za rzadka, ona ma być puszysta, delikatna!!! :) Ja miksowałam dobre 10 minut, i efekty są murowane :).
-
Gość: Pycha87, 195.116.63.7*
2011/04/04 20:19:40
A i jeszcze jedno: miksowałam wszystko razem, ale chyba jednak wydaje mi się że może nie dawałyście czubatej łyżki maizeny, ja dałam niemal 3 łyżki, bo wiem że w babce nie może być rzadka masa. I jeszcze raz dziękuję za superancki przepis :).
-
Gość: marta, 188.147.88.82.nat.umts.dynamic.eranet.pl
2011/04/06 16:31:39
ja mam pytanie czy trzeba koniecznie miksowac mikserem? nie posiadam miksera i zastanawiam sie cyz jakbym mieszala po prostu lyzka to by wyszlo??
-
Gość: Sas, d55-146.icpnet.pl
2011/04/11 20:24:48
Mi też nie urosło :(

DO tego dodałam 4 łyżeczki słodziku w płynie, bo w proszku nie dostałam, no i chyba to jednak trochę za dużo było... Niemniej jednak - będąc na głodzie ciastowym - sporą jego część już pochłonęłam :)

-
2011/04/13 20:38:28
Ciasto wyszło super. Nawet moja mama powiedziała że pyszne:-)
Super przepis
-
Gość: spioshek, 87-207-27-7.dynamic.chello.pl
2011/05/08 20:52:31
ciasto robiłam już wielokrotnie;) cóż.. muszę przyznać, że uzależniłam się od niego, hehe. do tej pory robiłam zawsze w formie babeczek;) za każdym razem były pyszne! bardzo, bardzo dziękuję za przepis.. jest to według mnie najsmaczniejsze, najtańsze i najszybsze ciasto, jakie odkryłam będąc na Dukanie;) dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.
-
Gość: ktosia, nat8.zetosa.krakow.pl
2011/05/23 11:25:39
Zrobiłam dokładnie według przepisu i mimo wszelkich starań ciasto nie wyszło. Konsystencja była gęsta, ciasto wyrosło ale smak pozostawia wiele do życzenia. Ciasto w ogole nie jest słodkie mimo iż słodziku dodałam tyle ile podano w przepisie, nawet prówowałam masę przed upieczeniem i wydawała się słodka. Niestety po upieczeniu ciasto smakuje omletowato i wyczuwalny jest proszek do pieczenia. Generalnie nie do zjedzenia :-(
-
Gość: mondy, 178.181.99.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2011/09/27 22:03:26
Kolejny zaje...fajny przepis!! Właśnie wyłączyłam piekarnik. Super urosło, z wierzchu chrupiące, w środku puszyste... Będzie pyszne! Ale jeszcze za gorące żeby zajadać. Będzie na jutro do pracy. Jeszcze raz dzięki!
-
Gość: Madzia, dzg98.internetdsl.tpnet.pl
2011/10/23 12:12:24
Pierwszy raz jak robilam to wyszlo, a teraz już któryś raz z kolei wychodzi zakalec. Dół ciasta wyglada jak taka guma...Co ja robie źle?
-
Gość: dorota_s_30, 89.174.79.10*
2011/10/24 16:18:46
a mi wyszło pyszne, smakuje mi bardziej niż tradycyjna babka marmurkowa mojej mamy, jest bardziej wilgotna. nastepnym razem spróbuje zrobic tak jak ktos tu proponował z przyprawa do piernika i sama ciemna masa , myslę że bedzie super. przepis daje do ulubionych jest prosty nie trzeba wielu składników no i jest szybki. polecam
-
Gość: ania, aeej225.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/01/22 16:46:34
upieklam. jest pyszne! ciasto miksowalam 10 minut, uroslo jak trzeba i specjalnie nie opadlo. marchewkowe mi do tej pory nie wychodzilo, mysle ze to faktycznie moze miec zwiazek z czasem miskowania. dziekuje za przepis :)
-
Gość: antoshka, 87-207-150-29.dynamic.chello.pl
2012/04/07 14:50:51
słuchajcie, ja zrobilam wszystko jak trzeba! miksowałam chyba ze 20 minut, ciasto zgęstniało, teraz siedzi w piekarniku juz 20 minut i pięknie rośnie, wyjmę dopiero jak wystygnie, żeby się utrzymało, ale faltycznie rośnie :D mam nadzieje, ze bedzie tak smakowalo jak wygląda :D
-
Gość: Monika, 77-254-104-142.adsl.inetia.pl
2012/08/17 22:21:48
Cudne to ciasto! Naprawdę pycha! Wczoraj wyszedł mi zakalec... rzeczywiście za pierwszym razem się nie udał i wylądował w koszu, bo był okropny w smaku, ale nie poddałam się i spróbowałam od nowa jeszcze raz:) Dzisiaj pierwsza klasa! Pięknie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej:) I kto by pomyślał, że takie pyszności na diecie:-D


Uwaga!
Copyright © 2010-2013 by mrs.dukanowa.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia i przepisy umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania się kopiowania,
przetwarzania lub ich wykorzystywania
bez zgody autora.







<







Make your own opis opis