Blog > Komentarze do wpisu

Dukanowska pasta tuńczykowa

Pasta tuńczykowa zrobiona na szybko. Znudził mi się tuńczyk w jego puszkowej formie, więc postanowiłam zrobić pastę. Plusem tej pasty jest to, że doprawiamy czym i jak chcemy. Jeśli chcecie wersję pomidorową - dodajcie ketchupu lub przecieru pomidorowego i gotowe. U mnie wersja podstawowa. 

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżka białego sera
  • ulubione przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
  • ogórek konserwowy, cebula

 

Tuńczyk i ser umieścić w blenderze i zmiksować. Doprawić do smaku. Można dodać posiekaną drobno (bardzo!) cebulę i ogórek konserwowy.

Smacznego!

 

poniedziałek, 07 stycznia 2013, mrs.dukanowa

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: ewa, *.dynamic.chello.pl
2013/02/22 10:15:31
Ja robię tzw. awanturkę, czyli mieszam, ale nie miksuję, twaróg, (ok.25 dag) z puszką tunczyka, dodaję trochę jogurtu, szczypiorek albo cebulkę, pieprz - i mozna jeśc łyżką, widelcem, jak kto woli - sycąca pychota ;)
Dawniej zamiast tuńczyka dawałam szprotki albo sardynki, też z puszki.
-
2013/02/28 14:51:29
Ewo brzmi apetycznie :)
-
Gość: polka, *.16-1.cable.virginmedia.com
2013/03/17 17:42:35
Wydaje mi sie,ze ketchup jest zabroniony?
-
2013/03/20 14:46:34
polka jeśli jest bez cukru, a na słodziku, to można :)


Uwaga!
Copyright ˆ 2010-2013 by mrs.dukanowa.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia i przepisy umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania się kopiowania,
przetwarzania lub ich wykorzystywania
bez zgody autora.















Make your own opis opis Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów