Blog > Komentarze do wpisu

Bułeczki tuńczykowe

Z cyklu - przepis bez zdjęcia :(

Niestety dzisiaj NIC nie chce ze mną współgrać, tak jakbym ja chciała. Ehh. Ale skoro daaaawno nie było przepisu na blogu, postanowiłam zamieścić przepis bez zdjęcia. Zdjęcie pojawi się niebawem.

Przepis ten dostałam w zeszłym roku na maila od Pana Bartłomieja. Robiłam je kilka razy i powiem Wam tak - są mega smaczne. Na początku bałam się dodania tuńczyka do ciasta na bułki, ale niepotrzebnie. Są pyszne! Bartłomieju - dziękuję!

 

Składniki (na 1 porcję):

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (180g)
  • 1/4 posiekanej cebuli
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • 1 jajko
  • 2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
  • pieprz
  • koperek
  • mak/sezam do posypania

 

Tuńczyk rozdrobnić, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 min, aby otręby napęczniały. Formować bułeczki ( u mnie wyszły 4 mniejsze) i obsypać makiem/sezamem.

Piec 8 minut w 22ooC (na dno piekarnika wrzucić 6 kostek lodu), a następnie zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec jeszcze 10 min.

Przestudzić na kratce.

Smacznego!

 


czwartek, 28 lutego 2013, mrs.dukanowa

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Mora, *.ssp.dialog.net.pl
2013/04/05 13:51:11
Otręby przy fazie uderzeniowej? Wg mnie - nie wolno.
-
2013/04/08 13:36:22
Mora otręby jemy od początku diety.
Metoda dr Dukana, str. 19/
"Otreby jemy od poczatku diety, najlepiej do konca zycia. "
-
Gość: Aleksandra, *.dynamic.chello.pl
2013/04/20 22:01:13
Muszę zapytać, bo zżera mnie ciekawość, a jestem zielona kulinarnie... Po co te kostki lodu? :P
-
Gość: kiki, *.dynamic.gprs.plus.pl
2013/08/28 00:20:39
ja też jestem ciekawa po co te kostki lodu, i czy pojawi sie zdjecie?


Uwaga!
Copyright ˆ 2010-2013 by mrs.dukanowa.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia i przepisy umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania się kopiowania,
przetwarzania lub ich wykorzystywania
bez zgody autora.















Make your own opis opis Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów