Blog > Komentarze do wpisu

Chleb - jak angielka

Zachciało mi się kanapek! Ale poprzedni chleb czy kajzerki już mi się znudziły. Chciałam chleba miękkiego, takiego jak angielka :) Ale byłam zaskoczona jak ugryzłam pierwszy kęs :) Chleb jest miękki jak chmurka :) Z podanych składników wychodzi mały chleb, który (niestety:() musi nam wystarczyć na 3 dni.

 

Składniki:

  • 150 g chudego białego sera
  • 2 jajka + 1 białko
  • 9 łyżek otrąb (6 łyżek otrąb pszennych i 3 owsianych, lub 5-pszennych i 4-owsianych - tak aby zawsze było więcej pszennych)
  • 2 łyżki maizeny
  • 2/3 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

 

Białka ubić na sztywno. Resztę składników miksować na wysokich obrotach przez 3 min. Delikatnie dodać ubite białka i całość dokładnie połączyć ze sobą.

Wlać do foremki i wsadzić do nagrzanego do 180*C pieca. Piec ok 30-35 min (do tzw.suchego patyczka). Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia, bo chleb nam opadnie (sama sprawdziłam chleb dopiero po 30 min).

Smacznego!

poniedziałek, 03 października 2016, mrs.dukanowa

Polecane wpisy

Komentarze
2016/10/11 14:42:03
Musze go zrobić.
-
2017/01/10 12:02:14
Apetyczny ten przepis!


Uwaga!
Copyright ˆ 2010-2013 by mrs.dukanowa.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia i przepisy umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania się kopiowania,
przetwarzania lub ich wykorzystywania
bez zgody autora.















Make your own opis opis Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów