czwartek, 29 stycznia 2015

Szybki i łatwy przepis na kulki z piekarnika. Mogą być w wesji drobiowej, wołowej lub w drobiowo-wołowej. Ja robię ich więcej i zamrażam :) Później siup do wody i mam gotowy obiad :)

 

Składniki:

- 1kg miesa mielonego (drobiowego, wołowego lub pół na pół)

- 1 cebula 

- 2 ząbki czosnku

- 1 jajko

- 1-2 łyżki otrąb pszennych

- sól, pieprz, papryka słodka, ostra


Cebulę obrać i drobno posiekać. Jajko, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i otręby dodać do mięsa. Mięso wyrobić.

Z mięsa formować kulki i układać je na blaszce. Piec w piekarniku nagrzanym do 160C przed ok 20-30 minut. Co jakiś czas kulki przewracać na drugą stronę, żeby się nie przypaliły. W razie konieczności podlać wodą.

 

Smacznego!



Uwaga!
Copyright ˆ 2010-2013 by mrs.dukanowa.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia i przepisy umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania się kopiowania,
przetwarzania lub ich wykorzystywania
bez zgody autora.















Make your own opis opis Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów