poniedziałek, 12 listopada 2012

Czytałam w Waszych opiniach, że na blogu jest za mało przepisów z rybą. Postaram się nadrobić. Dzisiaj ryba na zimno. Proste i szybkie w wykonaniu, tylko to "leżakowanie" pod sosem... Ale warto! Przepis znalazłam tutaj ale zmodyfikowałam go na potrzeby diety :) Niestety przepis bez zdjęcia, bo dzisiaj komputer odmawia mi posłuszeństwa i nie mogę załadować zdjęć - ahhh ta złośliwość rzeczy martwych:(


Składniki:

  • filety z ryby
  • 2 jajka
  • 1 łyżka maizeny
  • 1 łyżka mleka
  • gęsty serek homogenizowany
  • jogurt naturalny
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • zielony ogórek
  • sól, pieprz


Rybę rozmrozić, jeśli używacie mrożonych filetów. Posolić i opieprzyć. Jajko rozbełtać, delikatnie posolić i dodać maizenę i mleko. Dokładnie wymieszać. Maczać filety i smażyć na dobrze rozgrzanym teflonie na złoty kolor. (tak jak w przepisie na kurczaka w cieście - klik)

Z serka, jogurtu, czosnku, koperku i przypraw zrobić gęsty sos czosnkowy. Dodać starty na grubych oczkach ogórek.

Rybkę położyć w szklanym pojemniku, przykryć warstwą sosu czosnkowo-ogórkowego i wsadzić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Jeśli nie jesteś na warzywach-omiń ogórek-rybka też wychodzi smaczna!

Smacznego!




Uwaga!
Copyright ˆ 2010-2013 by mrs.dukanowa.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia i przepisy umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania się kopiowania,
przetwarzania lub ich wykorzystywania
bez zgody autora.















Make your own opis opis Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów