wtorek, 26 czerwca 2012

Przepraszam za nieobecność. Ale troszkę w moim życiu się pozmieniało (oczywiście na plus:)) i nie miałam czasu na bloga. Ale tak jak obiecałam na fb powracam z nowymi przepisami. Dziś pierś z kurczaka z moim ulubionym szpinakiem, nigdy nie pomyślałabym, że to powiem, ale tak-od jakiegoś czasu szpinak pod każdą postacią mogłabym jeść i jeść.

Do tego dania można wykorzystać zarówno pierś w cieście naleśnikowym jak i pierś z grilla. Ja miałam wczoraj na obiad pierś w cieście naleśnikowym, więc u mnie przepis z wykorzystaniem tego rodzaju piersi.

 

 

Składniki:

  • pierś z kurczaka grillowana lub w cieście, przyrządzona wg tego przepisu
  • 250g pieczarek
  • 250g szpinaku świeżego lub mrożonego (ja wybrałam mrożony rozdrobniony)
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 cebuli
  • sól, pieprz
  • 100g białego chudego sera

 

Piersi zrobić wg tego przepisu lub usmażyć na grillu.

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Pieczarki razem z cebulą przesmażyć na patelni. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku i przyprawy. Odparować. Dodać szpinak i przesmażyć. Na koniec dodać pokruszony biały ser i dokładnie wymieszać. Podsmażać na patelni do momentu rozpuszczenia się sera.

Na talerzu układać porcję szpinaku, a na to pierś.

Smacznego!

Print Friendly and PDF



Uwaga!
Copyright ˆ 2010-2013 by mrs.dukanowa.
Wszystkie prawa zastrzeżone.
Zdjęcia i przepisy umieszczone na tym blogu
są własnością autora i zabrania się kopiowania,
przetwarzania lub ich wykorzystywania
bez zgody autora.















Make your own opis opis Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów